Sivut

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Tutinaa puntissa




Viime aikoina olen kaipaillut omiin salitreeneihini sitä kunnon puristamisen meininkiä. Tiedän että puristusta kyllä löytyy, mutta nyt ne tärkeimmät tuskaisimmat viimeiset toistot sarjoissa ovat jääneet uupumaan. Joskus siihen auttaa kunnon kiukku, joskus vaan hyvä treenifiilis. Tänään vihdoin sain taas pitkästä aikaa sen "apinan raivon" häivähdyksen treeniin.

Lähdin vähän nuutuneella fiiliksellä salille. Teemun kanssa mietittiin kuitenkin vähän uudenlaista rytmitystä jalkatreeniin kuin normaalisti. Tein kaikki sarjat pudotussarjoina, ja sehän toimi kuin se kuuluisa junan vessa. Puuskutinkin junan lailla menemään, eli yritin toteuttaa Method Putkiston mukaista syvältä lähtevää suhisevaa hengitystä. Sain hyvän sykkeen treeniin ja tuntui että puristetusta löytyi vääntää sarjat tuskaiseen loppuunsa.

Tein siis pudotuksina:
Box-kyykky
Suorinjaloin maastaveto
Prässi
Reiden koukistajat
Reiden ojentajat

Ensimmäiset sarjat oli noin kymmenen toistoa.

Raivoa toi myöskin viikonlopun aikana selkiytynyt päätös putsata taas vaihteeksi ruokavaliota. Nyt on koko alkuvuosi tullut treenattua aika paljon ja kovaa, niin olisi mukavaa että saisi niitä työn tuloksia myös näkyville tuolta rasvakerroksen alta. Mikä olisikaan parempi päivä aloittaa kuin se päivä kun vuosia tulee plakkariin taas kerran lisää. Tasan kymmenen vuotta sitten toteutin elämäni suurimman kuntoremontin ja pudotin 14 kiloa valmistautuessani astelemaan vihille. Nyt kymmenen vuoden ja kahden raskauden jälkeen nuo kilot ovat tulleet, ja osaksi jo menneetkin moneen kertaan. Eiköhän se olisi taas aika kokeilla vähän rajojaan ja mihin mammasta vielä on.

Huomista päivää juhlitaan siis raakapuurolla ja zumballa. Katsotaan tuoko projektiin uutta pontta se että sen tekee näin julkisesti. Ehkä kynnys luovuttamiseen ainakin nousee hivenen verran.
Mietin vielä että uskallanko tänne laittaa joitain karmeita kuvatuksiakin lähtötilanteesta...
Mutta nyt untenmaille hakemaan virtaa tuleviin koitoksiin!

2 kommenttia:

  1. Hyvä Mirkka, siitä se lähtee! Ja kerro vielä tyhmälle, mitä on raakapuuro?

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihana kannustajani Terhi =) Mä teen näistä meidän ruokakuvioista postauksen vielä tällä viikolla, mutta yksinkertaistetusti sanottuna se on puuroa mitä ei keitetä vaan valmistetaan liottamalla. Vaati pientä totuttelua mutta nyt marjojen kanssa maistuu jo ihan hyvälle. =)

    VastaaPoista