Sivut

maanantai 3. syyskuuta 2012

Omenoita ja onnistumisia

Ruoka-aiheiset postaukset jatkuu.... Hain perjantaina 16 kiloa omenoita naapurista. Siellä on yksi ainoa valkea kuulas omenapuu joka tekee aivan valtavan sadon. Keittelin viikonlopun aikana omenat soseeksi mihin lisäsin makeutukseksi ainoastaan steviaa ja osaan tuli mausteeksi vaniljaa ja osaan kanelia. Hyvin uppoaa tuo sose lapsillekin. Saa ainakin osan kaupan hedelmäsoseista korvattua tällä, säästö se on pienikin säästö ;).



Lauantaina kävimme kuopuksen kanssa syömässä ulkona Ravintola Angelassa täällä Kouvolassa. Ruoka oli todella hyvää. Hummus oli ihanaa ja vuohenjuustosalaatti kivan erilainen bulgureineen. Tuon setin jälkeen olinkin niin täysi että täytyi päivällisateria jättää kokonaan väliin. Teimme myös kivan pikku hankintaretken ruokakauppaan.

Vihannesosaston satoa ja kaksi shoppailijaa


Viikonloppuna aloittelimme "monipuolisempaa ruokaa" -projektia, ja sunnuntain ruuaksi valikoitui kesäkurpitsapihvit ja paahtopaisti. Kesäkurpitsapihvien ohje oli Suomalaista voimaruokaa -kirjasta. Yksinkertaisuudessaan resepti oli tosi hyvä, eli kesäkurpitsasiivut paneroitiin ruisjauhossa missä oli mausteena suolaa ja valkopippuria, paistoimme ne pannulla avokadoöljyssä. Paahtopaistin ohje oli taas Painonvartijoiden kirjasta. Jätimme reseptistä perunat pois. Paahtopaisti maustettiin mustapippurilla ja suolalla ekaksi paisti puoli tuntia 175 asteessa uunissa yksinään. Sitten lisättiin lisukkeeksi pataan porkkanaa, mukulaselleriä ja palsternakkaa ja paistettiin paistia niin kauan että sisälämpö on 70 astetta (noin reilu puoli tuntia). Sitten otin paistin pois ja kiedoin folioon. Vihannekset saivat olla vielä hetken aikaa uunissa niin että olivat mukavan pehmeitä. Vihannesten päällä mausteena myöskin pippuri, suola ja chli. Todella hyvää tuli molemmista!



Paahtopaisti ja kesäkurpitsapihvit
(mulle jäi paistista jämät kun en ehtinyt samaan kattaukseen muun perheen kanssa, siksi epämääräiset lihaklöntit)


Illalla tein vielä proteiinipannaria, ohje ihan omasta päästä. Laitoin siihen 2 prk:a rahkaa, 4 munaa, vähän gluteiinitonta jauhoseosta ja kaurahiutaleita, makeutukseksi steviaa ja ripaus suolaa. Hyvin upposi perheelle, vähän ehkä enemmän olisi voinut olla jauhoja ja makeutusta, oli turhan rahkainen maku minulle. Päälle tietenkin sitä omatekoista omenasosetta.




Reippaana tyttönä tein myös alkuviikon ruuan valmiiksi eilen. Minulla oli tosi reippaana apurina jälleen Elvi 6 vee, iso apu on jo tuon ikäisestäkin tytöstä. Jamie Oliverin Alaston Kokki -kirjan Minestrone-keitto pääsi kokeiluun. Spagetiksi laitoin gluteiinitonta spagettia ja lisäsin vielä jauhelihaa 700 grammaa vaikka alkuperäinen resepti oli ihan kasviskeitto. Keittoa tuli jättikattilallinen, että eipä tarvitse muutamaan päivään ruokaa laittaa. En rupea tähän koko reseptiä kirjoittamaan, laittakaa viestiä jos haluatte reseptin. Keitto on kyllä ennemminkin kuin pataa, mutta terveellistä ja maukasta.



Minestrone-keitto jauhelihalla
(tähän sitten upposikin suurin osa noista ylläolevista vihanneksista, joten voitte kuvitella että keittoa on aika iso kattilallinen ;))

 



Joku syvempi oivallus on nyt kyllä tapahtunut noiden salitreenien suhteen. Hauska huomata että yli viidentoista vuoden tahkoamisen ja sahaamisen jälkeenkin, voi oivaltaa jotain uutta. Olen varmaan viimeisen kuukauden lähes kaikki treenit tehnyt yksin, silti tuntuma on ollut parempi kuin koskaan. Melkeinpä jokaisen treenin jälkeen treenattu lihasryhmä on ollut enemmän tai vähemmän kipeä, eli treenit tuntuvat menevän perille. Salille olen lähtenyt intoa puhkuen, eikä niin että tämäkin välttämätön paha on nyt saatava suoritettua (sellaistakin mielialaa on joskus ilmennyt, ja siitä ei seuraa ainakaan hyviä treenejä).

Viikonlopun ohjelmassa oli vatsa/kylkitreeni, ihan omana treeninään. Kävin sen tekemässä pikaisesti Elvin baletin aikana, tehokkaasti sain kyllä kyljet kipeiksi. Vatsan seutu on minulla se heikko alue mihin haluan nyt erityisesti panostaa. Rasva kertyy herkästi tuohon vyötärölle ja ruumiin malli on hyvin tasapaksu. Tähän yritän nyt saada treenillä vähän toisenlaista muotoa. Eli kyljille paljon kiertoja ja jalkojen nostoja yms.

Eilen kävin sitten tekemässä vielä selkätreenin. Yritän kiinnittää treenissä  tällä hetkellä huomiota liikepuhtauteen, supistukseen sekä painottaa liikkeen negatiivista vaihetta.  Jokaisessa treenissä olen pyrkinyt tekemään myös ihan muutaman suoran sarjan mahdollisimman suurilla painoilla.

Viikonlopun motivaatiopläjäyksen toi toki myös viikonlopun fitness- ja kehonrakennuskisojen seuraaminen. Me jännättiin tyttöjen kanssa karsintoja kotona. Upeita suorituksia oli esimerkiksi Johannalla  ja Sampolla, sekä Eveliinalla ja Henna-Riikalla! Onnea!

Hyvin kulkee treenit ja puuro maistuu =).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti