Sivut

perjantai 7. syyskuuta 2012

Syyskuun mitat

Juuri huomasin että eihän edellisestä mittauksesta ole kuin reilu kolme viikkoa, mutta kun olin päättänyt että nyt tänä perjantaina välitsekkiä tehdään niin tehdään sitten. Jos seuraavaan mittaukseen malttaisin odottaa sen täydet neljä viikkoa.

Tänä aamuna hyppäsin parin vuoden tauon jälkeen meidän kehonkoostumusvaakaan. Tiedän että sen tulokset eivät ole luotettavuudessa lainkaan Inbodyn luokkaa, mutta jos tuloksia vertaa vain omiin saman laitteen tuloksiin saa siitä kuitenkin suuntaa missä mennään. Ollaan vertailtu tuloksia Inbodyn antamiin tuloksiin, niin ainakin tämä vaaka antaa rasvaprosentti lukemat aina yläkanttiin, joten en masennu vaikka mitään huipputuloksia ei ole. Toki myös tiedän että en mikään täysin rasvaton ole, vaan vyötäröllä on mistä napata kiinni ;).

Hauskaa oli että vaa'assa oli muistissa kahden vuoden takaiset lukemani, tässä vertailu niihin:

  • 2012 lukemat (2010)           
  • Paino 58,8 kg  (59,8)           
  • Rasvamassa 28,7%  (33,1% )   
  • Lihasmassa 30,3 % (27,3 % )   
  • BMI 21,6 (22)                      
  • Viskaalinen rasva 4  (4)

Tosi tyytyväinen olen näihin lukemiin. Toki tuo 28,7 rasvaprosentti kuulostaa huisilta, mutta onhan se pienentynyt parin vuoden takaisesta aika paljon ja tämänkin mukaan lihastakin on tullut reilusti lisää. Minusta tuo on aika hyvin kun ajattelee että painoa on ainostaan kilo vähemmän. Täytyisi jossain vaiheessa käydä vielä Inbodyssakin ottamassa vertailevat tulokset, ihan vaan mielenkiinnosta.

Sitten tässä nuo mittanauhatulokset, ei huonolta tuntuneet nämäkään...
                                                                           
7.9.2012

Vyötärö 79 cm (-1,5 cm)
Lantio   90,5 cm (0)
Oikea reisi 52,5 cm (-1,5 cm)
Vasen reisi 53,5 cm (-1,5 cm)
Vasen hauis 29 cm (0)
Oikea hauis 28 cm (0)
Rinnan/selän 87,5 cm (0)

16.8 otetut mitat                                                                            

Vyötärö  80,5 cm                                    
Lantio 90,5 cm (lantion /pepun levein kohta)                             
Oikea reisi 54 cm (reiden leveimmästä kohdasta mitattuna)        
Vasen reisi 55 cm 53,5 cm
Vasen hauis (jännitettynä) 29 cm                    
Oikea hauis (jännitettynä) 28 cm                                                   
Rinnan/selän ympärys 87,5 cm                                                      
(selän levein kohta, eli vähän rintojen yläpuolelta mitattuna)


Näyttää siis että sieltä missä rasvaa on ollut (ja on edelleen) on sitä myös lähtenyt.  Hitaasti mutta varmasti mennään kohti tavoiteitteita.

 
Vähän on eri etäisyyksiltä otettu kuvat, mutta vähän näkee mihin ollaan menossa

 
Sitten vielä vähän viime päivien treeneistä. Sh'bam oli ihan hauska uusi tuttavuus. Askelkuviot oli rakennettu niin että vähän hitaampikin ehtii melkeinpä kaikkiin mukaan. Zumbaan verrattuna oli ehkä hivenen hidastempoisempaa, mutta mukana oli enemmän hyppyjä ja jopa joitain lattiajuttuja. Tuntina ei kuitenkaan ihan yhtä rankka ja hikinen kuin Zumba. Voi kyllä riippua jonkun verran vetäjästäkin kuinka rankka ja tiukkatahtinen tunnista tulee. Varmaan tulee toisinaan kuitenkin piipahdettua tälläkin tunnilla. Tämän tunnin päälle vedimme vielä päälle tunnin Zumbaa ja hyvin jaksoi, mitä nyt vähän alkoi loppuvaiheessa nälkä jo vaivata.
 
Amanda aloitti paikallisen jumppaseuran voimistelutunnit tällä viikolla. Siellä oli asetettu tavoitteeksi että tämän kauden aikana kaikki tytöt pääsevät spagaatiin. Päätimmekin tehdä tästä yhteisen haasteen ja katsotaan kumpi pääsee aikaisemmin spagaatiin. Kuvasta näkee että paljon on äidin vielä venyteltävä.
 
 

Tänään ja eilen kävin tekemässä myös aamulla ennen töitä punttitreenit. Mä kyllä tykkään noista aamutreeneistä, olo on tosi energinen ja nälkäkään ei vaivaa kun on juuri syönyt hyvän aamupalan.
Eilen treenasin kädet ja tänään yhdistelmätreeninä selän ja olkapäät. Selkäliikkeissä tällä hetkellä mulla on ihan suosikkina Technogymin vipuvarsilaite, saan ihan tuskaisen poltteen siinä, me like.

Kun tietää että viikonloppuna ei ehdi mitään treenejä tehdä, on pitänyt liikkua vähän varastoon. Nyt sitten pientä relausta ja huomenna Heinolan kautta kohti Lahtea hakemaan treenimotivaatiota.

3 kommenttia:

  1. vautsi vau..sulla kyllä hyvä draivi päällä <3 nähdään messuilla :)
    saara

    VastaaPoista
  2. Woouu, sulla on tosiaan nyt hyvä pössis tekemisissä, nauti ja muista huilata välillä :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ystävät rakkaat <3 Saara huomenna nähdään ja Terhi lepääminen hoituu tänä viikonloppuna hyvää tankkausta unohtamatta =)

    VastaaPoista