Sivut

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Treeniä ja ruokaa taas vaihteeksi

Viikko on nyt menty uudella treeniohjelmalla ja huh. Nyt on hyvä mieli, mutta vähän sopeutumista on vaatinut. Meno on ollut sellaista että on jopa joutunut vähän yöunista nappaamaan, mutta muutaman viikon päästä tulee lepoviikko ja silloin levätään. Nyt siis painetaan satanen lasissa.

Viikko-ohjelmaan on tullut kivasti lisää lenkkeilyä. Ihanaa kun tiet on sulia ja olen saanut lenkkeilyseuraakin kiitettävästi. Ainoa mikä on vähän harmittanut on ollut kun teitä ei ole putsattu ja kun mulla on ollut seurana potkulautaileva nuori neiti, niin ollaan jouduttu tekemään vähän reittisuunnittelua. Lenkeissäkin on ollut kivasti vaihtelua, on ollut ihan palauttavaa kävelyä, vetoja ja tasaista hölkkää. Eilen sain hölkkäseuraksi miehen, sitkeästi se sata kiloakin tömisteli mukana. Tosin mun vauhti ei ole mikään päätä huimaava, erään ystäväni sanoin "en ole koskaan ollut Lasse Viren ainesta." Hih, mutta nyt jäi lenkistä hyvä fiilis ja tossu oli suht kevyt. Ohjelmassa on tällä hetkellä myös venyttelyä. Nyt kun nekin on paperilla, ei niistä tule lintsattuakaan. Oikeastaan se on ihan mukavaa puuhaa, kun vaan saa perseen ylös sohvasta ja tv:n katselun lomassa koittaa vähän vanuttaa jäykkää ruhoa.

Tyytyväinen lenkkeilijä



Punttitreenissäkin muutettiin taas vähän suuntaa. Painotusta on vähän käsissä ja pakarassa. Lisänä on ollut hapenottokykyä parantavat tapposetit. Burbeeta ja etuheilautuksia sekä maastavetoa ja burbeeta, ois kyllä sellasta juutube materiaalia että vois olla komedia-arvot kohdillaan. Kyllä tää rouva puuskutti sitä tahtia että ei tekemisestä tahtonut tulla mitään. Mulla meinaa happi loppua monta kertaa esimerkiksi kyykkysarjassa että luulen tästä olevan apua huimasti myös punttitreeniin.

Keskiviikkona salitreeni jäi kiireen takia vähän kesken, niin sitä jatkettiin kotijumpalla. Tässä omituisessa asennossa sai huippupoltteen takaolkapäihin.


Jumppapallo antoi kivasti lisähaastetta rintapumppailuun.





Fitness Classicitkin jäi multa väliin, kun olin koulussa opiskelemassa ravintoterapiaa. Vähän harmitti että ei päässyt fiilistelemään ja hakemaan motivaatiota. Ihan vähän mun täytyy hehkuttaa että Teemun valmennettavista lavalla oli kaksi, tuloksena yksi voitto (sekä EM-edustuspaikka) ja yksi neljäs sija. Mä oon taas niin onnellinen toisen puolesta, kova työ kantaa hedelmää ja tietysti se että on ollut lahjakkaita valmennettavia. Onnea tytöille sijoituksista!

Mun kouluviikonloppu oli tosi antoisa. Varsinaisesti mitään uutta ja maata mullistavaa ei tullut, vaan enemmänkin tietoa siitä että miksi tehdään niin kuin tehdään. Tuli todettua että tällä hetkellä oma ruokavalio on paras mahdollinen. Onneksi opettaja oli monista asioista samoilla linjoilla. Esimerkiksi omat ajatukset maidon ylettömästä kulutuksesta sai vahvistusta, kalsiumin lähteitä on niin paljon muitakin kuin vain maitotaloustuotteet. Itse en juo maitoa ollenkaan, eikä lapsetkaan juurikaan. Meillä käytetään kyllä paljon rahkaa ja raejuustoa, mutta kalsiumia saadaan myös esim. pinaatista ja manteleista. Myös näihin hyvinkin paljon kauppojen hyllyjä vallanneihin soija-tuotteisiin suhtautuisin melko varauksella. Tuotteen on todella pitkälle jalostettuja, ja soijan alkuperäisistä hyvistä ominaisuuksista ei kyllä ole juuri mitään jäljellä. Parasta olisikin pyrkiä ostamaan mahdollisimman paljon tuotteita missä ei olisi tuoteselosteita lainkaan. Puhtaita, mahdollisimman vähän jalostettuja tuotteita, ja tietysti luomua aina kuin mahdollista.

 
Tänään ilta-ateriana oli täysjyvä couscusia, paistijauhelihaa, sipulia, kukkakaalia, salaattisekoitusta, tomaattia ja kurkkua.


Tämä viikko alkoi pitkästä aikaa joogalla. Vähän oli kuukauden tauon jälkeen asanat hakusessa, mutta kyllä se taas siitä. Hinkkaan edelleen alkeissarjaa, koska jatkokurssille en ole ehtinyt. Kun on niin paljon muuakin ohjelmassa ja ei keskittyminen ole urheilujen suhteen vain yhdessä asiassa täytyy jossain edes yrittää pitää maltti matkassa.
 
 



 
 
 

2 kommenttia:

  1. Heippa, eksyin blogiisi etsiessä NLP:stä tietoa. Nyt kiinnostuin, että missä opiskelet ravitsemusta? Itse juuri etsin sopivia koulutuspaikkoja ja kauhistelen hintoja :)

    -Pauliina

    VastaaPoista
  2. Heippa. Tämä ravintoterapian kurssi järjestettiin Luontaislääketieteen instituutti Kaironissa ja on osa mun vyöhyketerapian opintoja. Mun mies opiskelee ravintoterapeutiksi Saluksessa ja ei ole moittinut koulutusta, myös tämä meidän viime viikonloppuinen opettaja opettaa osaksi Saluksessa. Halpojahan nämä ei ole, mutta antaa todella paljon. Oppeja pystyy hyödyntämään omassa elämässä, jos ei siitä ammattia tule. NLP-opintoihin suosittelen lämpimästi True Heartsia, upea opettaja ja todella lämmin tunnelma.
    Kiva kun eksyit blogiin :)
    -mirkka

    VastaaPoista