Sivut

maanantai 28. lokakuuta 2013

Tonnikalapiirakkaa kevyeen herkutteluun

Täytyy jakaa nyt teidän kanssa kun kehittelin uuden reseptin kahvipöytään missä on hiilarit minimissä. Meillä on suvussa useampikin henkilö jotka noudattaa melko tarkkaa ruokavaliota missä hiilareita on nipistetty ja gluteenia ei saa olla ollenkaan. Meillä nykyään leivotaankin kaikki leivonnaiset gluteenittomina ja se ei ole ollut mikään ongelma. Melkeinpä kaikki leivonnaiset onnistuu hyvin gluteenittomina, ainoastaan sämpylöissä ja pullissa on ollut vähän ongelmia (lue: niillä olisi voinut kivittää jonkun hengiltä ;)).

No nyt taas viikonlopun kahvipöytään pähkäilin vähähiilihydraattisia tarjottavia, koska nämähän on monesti hiilareistaan tarkalle kauheita kompastuskiviä. Makeaksi tarjoamiseksi teen yleensä raakasuklaata makeutettuna stevialla, nyt halusin lisäksi tarjota jotain erilaista suolaista. Niinpä pähkäilin että muokkaan piirakan pohjaksi vähän jo aiemmin kokeilemaani kukkakaalileipää ja päälle tonnikalatäyte. Tästä tulikin tosi hyvä ja aineetkin ovat terveelliset.

Ravintosisältö 100 g: 105 kcal, 10,6 prot., 5,1 hh, 5,7 rasva

Pohja:

Kukkakaali 1 kpl (ravintosisältö laskettu 1 kg mukaan)
Mantelijauho 100 g
Maustamaton heraproteiini 100 g
Kananmuna 4 kpl
Psyllium-kuitu 2 rkl
Leivinjauhe 1 tl
Kalaharin suola 2 tl
(voi lisäksi maustaa esimerkiksi paprikalla, chilillä, yrteillä ihan oman maun mukaan)

Täyte:

Turkkilainen jogurtti 250 g
Kananmuna 2 kpl
Paprika 1 kpl punainen ja 1 kpl keltainen
Tonnikala vedessä 2 prk
Tilliä puoli nippua
Kalaharin suola 2 tl
Sitruunapippuri 1 tl

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Keitä kukkakaali vedessä pehmeäksi, kaada keitinvesi pois ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sekoita kuivat aineet (mantelijauho, heraproteiini, psyllium, leivinjauhe ja kalaharin suola) kulhossa. Lisää kuivat aineet kukkakaalisoseeseen ja sekoita, lisää vielä kananmunat ja sekoita kaikki hyvin. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle ja laita pohja uuniin siksi aikaa kun valmistat täytteen. Pilko paprikat pieniksi kuutioiksi ja silppua tilli. Sekoita kulhossa turkkilainen jogurtti, kananmunat, tonnikala, paprika-kuutiot ja tilli-silppu. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla, tarkista vielä maku oman maun mukaiseksi. Ota pohja uunista ja levitä täyte pohjalle. Paista uunissa noin 20 minuuttia tai kun pinta on vähän ruskea.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti